Cât de important este replica ceasuri privind mișcările interne

Dacă doriți să cumpărați un nou replica ceasuri, ar trebui să întrebați „Are o mișcare internă?” Pentru a spune cu claritate: simpla prezență a unei mișcări interne nu este neapărat aceeași cu un ceas de imitație mai bun.
Să începem cu ceea ce înseamnă de fapt termenul. Ca și alte cuvinte care au fost deturnate de comunitatea de marketing de lux și redate fără sens prin utilizarea necorespunzătoare și excesul de utilizare, „în-house” a fost redus la puțin mai mult decât jargonul – și a bumbozled cumpărători de ceasuri în acest proces.
De fapt, toate părțile mișcării interne trebuie realizate sub acoperișul mărcii, al cărui nume este pe cadran. De asemenea, angajații de la aceeași companie proiectează și dezvoltă mișcarea de la zero, apoi o asamblează, o decorează și o completează. Prin această definiție, mișcarea internă adevărată este complet rară.
Pentru a realiza o mișcare reală în interior, trebuie să stăpânești o gamă uriașă de sarcini complexe și exacte, atât tehnice cât și creative – și până acum un deceniu, doar câteva case de ceasuri dispuneau de amestecul necesar de abilități și timp. și bani pentru a o face. Cu toate acestea, se datorează faptului că nu au avut nevoie.
Două lucruri au schimbat industria dincolo de recunoaștere. Primul a fost renașterea ceasurilor mecanice după „criza de cuarț”. Ceasurile false mecanice nu mai erau văzute ca fiind necesitatea de zi cu zi pe care o făcuseră – ci ca un lux. Efectuarea cel puțin a propriilor mișcări în interior le-a permis mărcilor de top să dezvolte calibre distincte și deținute integral, cu o substanță orologică și o raritate care să justifice prețurile ridicate.
Al doilea a fost determinarea Swatch Group de a reduce drastic oferta de ebaucuri concurenților săi. Brandurile care au profitat din plin de această sursă gata de mișcări bine dovedite și ieftine s-au confruntat cu o criză majoră. Cei care dispun de mijloace financiare au început să-și dezvolte propriile lanțuri de aprovizionare integrate vertical; ei vedeau mișcările interioare ca modalități de supraviețuire.
Acea investiție de capital imensă trebuie recuperată. Deci, evident, o mișcare internă va fi mai scumpă decât o terță parte produsă în masă. Și, în mod natural, va fi comercializat ca fiind mai prestigios.
Adevărul este că nu contează de unde provine o mișcare, ci cum este descrisă înainte de a fi pusă într-un ceas și gata de vânzare: cât a fost modificată sau îmbunătățită. Poate că cea mai bună modalitate de a ilustra nebunia acestei dezbateri este de a reproduce mișcările Breitling și Tudor.
Problema principală este transparența – sau lipsa acesteia. Toată această ambiguitate cu privire la activitatea internă erodează încrederea. Rețineți, însă, că unele dintre cele mai veritabile mărci „interne” nici măcar nu se deranjează să folosească termenul: reproduceri ieftine Rolex și Seiko, te uităm.